Важкий, але необхідний захід - вилучення дитини з сім'ї

  • 804

      28 березня 2021 року на адресу Донецького селищного голови -  Наздрачова Анатоля Петровича надійшла інформація про факт бродяжництва та жебрацтва малолітньою дитиною, мешканкою смт Донець у вихідні дні 27-28 березня 2021 року.

 

      Відповідно до інформації Служби у справах дітей Донецької селищної ради (начальник – Гаврилюк О.В.), що вказана родина перебувала на обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у зв'язку з ухиленням батьків від виконання батьківських обов'язків з 26.02.2021 року (наказ №55 від 26.02.2021 року).  

        

      30.03.2021 року виконавчим комітетом Донецької селищної ради прийнято рішення №39 « Про негайне відібрання малолітньої  дитини від матері, у зв’язку із загрозою для життя та здоров’я  та з метою захисту законних прав та інтересів малолітньої дитини».

 

     30.03.2021 року працівниками Служби у справах дітей Донецької селищної ради (начальник - Гаврилюк О.В.)  спільно з працівниками відділення поліції № 1 Ізюмського РУПГУНП в Харківській області (начальник - Муленко М.), здійснено заходи по відібранню малолітньої  дитини від матері.

 

     На теперішній час дитина знаходиться в медичному закладі для подальшого влаштування  в Комунальний заклад «Балаклійський центр соціальної підтримки дітей та сімей Балаклійської міської ради Харківської області».

 

     Службою в справах дітей направлено позов до Балаклійського районного суду Харківської області про позбавлення батьківських прав матері дитини.