Не паліть суху траву!!! Бережіть природу!

  • 1015

Фото без опису 

ПАМ’ЯТКА НАСЕЛЕННЮ

ПРО ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАННЯ СУХОЇ ТРАВИ

 

Із настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Мешканці нашого громади розпочинають активно спалювати суху траву та залишки листя. В таких випадках добрі наміри людей щодо наведення чистоти і порядку на своїх присадибних ділянках мають згубні наслідки не тільки для довкілля, а й для життя та здоров’я людей.

В більшості випадків таке випалювання переростає у неконтрольоване горіння, яке знищує будівлі та споруди житлового сектору, сільськогосподарські поля та лісові масиви. Крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною ДТП.

Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто!

 

Тому, нині практично єдиним ефективним способом боротьби із загоряннями трави є запобігання, яке вимагає злагоджених і усвідомлених дій з боку органів місцевого самоврядування, сільськогосподарських і лісогосподарських організацій, а також максимальної відповідальності і обережності з боку громадян.

У зв’язку з цим Відділ надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізацйної роботи Донецької селищної ради закликає громадян відмовитися від практики спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

 

Шановні мешканці Донецької селищної територіальної громади!

Перебуваючи на відпочинку за містом, пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

· Не кидайте непогашені сірники або цигарки.

· Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави у радіусі 1- го метра.

· Не залишайте непогашеного вогнища. Залийте його водою.

· Не відходьте від нього доти, доки йде дим або пара.

· Якщо ви помітили пожежу, що починається, намагайтеся загасити її самі підручними засобами. Іноді досить просто затоптати полум’я.

· Якщо пожежа набрала сили і ви не можете погасити її самотужки, терміново зателефонуйте в оперативно – рятувальну службу за номером «101».

 

Відділ надзвичайних ситуацій, військового обліку, мобілізацйної роботи Донецької селищно ради