Друге засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Донецької територіальної громади на період до 2027 року

  • 1559

Фото без опису

В Донецькій громаді триває робота над розробкою Стратегії розвитку Донецької селищної територіальної громади до 2027 року. Сьогодні, 23 квітня, відбулось друге засідання Робочої групи. У роботі засідання взяли участь члени робочої групи, селищний голова Анатолій Наздрачов та в онлайн-режимі зовнішній експерт з питань стратегічного планування програми «U-LEAD з Європою» Володимир Родченко. 

Фото без опису

Фото без опису

 

Перші кроки в розробці Стратегії зроблено. Так, спеціалістами Відділу економічного розвитку та інвестицій презентовано соціально-економічний аналіз громади та результати опитування мешканців та підприємців.   

 

   Разом із членами робочої групи обговорювали SWOT-аналіз: внутрішні фактори: сильні та слабкі сторони, зовнішні фактори: можливості та загрози розвитку громади, з урахуванням внесених пропозицій робочої групи.  До наступного засідання їх буде доопрацьовано та визначено взаємозв’язок між внутрішніми і зовнішніми факторами. Саме ці взаємозв’язки дозволяють сформулювати порівняльні переваги, виклики і ризики, які є основою для стратегічного вибору.

 

Фото без опису  Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 

Фото без описуВідбулось визначення стратегічного бачення майбутнього громади через 6 років, кожен учасник висловив свою думку, результати узагальнили та визначили візію громади. Після  групових обговорень було сформульовано стратегічні цілі розвитку Донецької громади.

     Наступне засідання планується провести в липні місяці. Матеріали, підготовлені в процесі роботи над Стратегією, публікуються на веб-сайті громади в розділі «Стратегія розвитку». 

Презентація