Нарада щодо попередження та недопущення отруєння бджіл

  • 788

Фото без опису13 травня відбулась зустріч голови Донецької селищної ради Анатолія Наздрачова з аграрними представниками: ФГ «Андріївське 2017» Анаїт Арутюнян, ТОВ «Агросет» Бочаров Олександр, ФГ «Явірське» Зверко Володимир, ФГ «Червонодонецьке» Гололобов Максим та представниками спілки пасічників України, в особі Сороки Анатолія. Було розглянуто доцільність використання програми «Гранд Експерт»,  завдяки якій пасічники зможуть вчасно отримувати інформацію щодо обробки полів пестицидами, щоб вчасно вжити заходів і уникнути контактів бджіл з отруйними речовинами.
Мета проекту - сприяти зменшенню шкідливого впливу хімічних речовин, які використовуються людьми в процесі захисту рослин на навколишнє середовище, на людей, тварин, рослини, продукти тваринництва та рослинництва. Проект створений за ініціативою українських бджолярів є безкоштовним ресурсом, на якому аграрії вказують де,  коли і чим буде проведена обробка полів ЗЗР. Сервіс "Гранд Експерт" зазначає, що власники розташованих у 10-кілометровій зоні від місця обробки пасік отримують СМС-повідомлення з інформацією про використання ЗЗР.

Для роботи з програмою необхідно зареєструватися в мобільному додатку або на сайті для визначення розміщення пасіки та моніторингу термінів обробки полів.    
Представники спілки пасічників наголосили на використанні сертифікованих засобів обробки полів від шкідників.

Фото без опису