До уваги членів товариства рибалок та мисливців громади!

  • 698

       Акціонерне товариство «Харківобленерго» інформує, що здійснення риболовлі в охоронних зонах повітряних ліній (далі ПЛ) електропередачі 6/10/35/110 кВ і безпосередньо під ними біля водойм, річок та озер категорично забороняється. Наблизивши вудку на неприпустиму відстань (менше 20м) до струмопровідних частин або зачепившись снастю за провід, можна потрапити під напругу. Рибалки часто не звертають увагу на лінії електропередачі, які проходять над водоймами та несуть смертельну загрозу. Будьте уважні, бережіть своє життя.
   
Також слід зазначити, що з настання мисливського сезону, виходячи з практики минулих років, на території Харківської області неодноразово траплялися випадки аварійних вимкнень ПЛ внаслідок руйнування ізоляційних підвісок та проводів, пов’язаних із влучанням у них з мисливської зброї.
   
Окрім пошкодження елементів ПЛ, аварійні вимкнення, в окремих випадках, призводять до тривалого знеструмлення споживачів області. У результаті цього при виконанні позапланових оглядів та аварійно-відновлювальних робіт на них АТ «Харківобленерго» несе значні матеріальні збитки.
   
З метою недопущення у подальшому виникнення нещасних випадків серед рибалок та аварійних вимкнень ПЛ, пов’язаних з розстрілом їх елементів, забороняється здійснення риболовлі в охоронних зонах ПЛ.