Засідання Палати місцевих рад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

  • 1061

Фото без опису

У Хмельницькому розпочалося перше засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, створеного президентом Володимиром Зеленським. Засідання відбулось у режимі відеоконференції.Фото без опису

Трансляція заходу забезпечувалася Офісом президента України.

 Захід організували в незавершеному палаці спорту."Це місце є символом двох важливих речей. Що ми почали будувати об'єкти, про які раніше в багатьох регіонах не могла йти мова. Друге - що ми з вами тільки на половині шляху і не маємо прав зупинятися", - заявив президент.

Фото без опису

У засіданні беруть участь по п’ять представників з кожної області. Це голови обласних центрів, міських та сільських громад, серед яких був і голова  Донецької селищної територіальної громади Анатолій Наздрачов. Також присутні голови районних рад та адміністрацій. У порядку денному - фінансування районних рад, готовність до опалюваного сезону та передача освітньо-професійних училищ на баланс місцевих громад.

Голова ОПУ Андрій Єрмак заявив, що "Конгрес - це потужний інструмент у вирішенні питань місцевого самоврядування, він об'єднує всіх небайдужих з усіх ланок законодавчої, виконавчої влади".

Наступного тижня в межах Конгресу відбудеться засідання палати регіонів. Рішенням Конгресу буде створена президія місцевого самоврядування, яка буде збиратися щомісяця.