Штрафи за порушення правил благоустрою громади

  • 995

Фото без опису

Візитна картка кожного населеного пункту –  це Благоустрій.

За порушення правил благоустрою передбачені штрафи.

 

На виконання п.1 ч. 2 ст.10 Закону України «Про благоустрій населення пунктів» Донецькою селищною радою прийнято РІШЕННЯ № 492-VIII від 02 червня 2021 року 2021 року, яким затвердили  Правила  благоустрою території Донецької селищної територіальної громади.

 

 Правила благоустрою

Зазначеним документом визначені обов’язки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб по забезпеченню утримання території громади у чистоті й належному стані.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб та підприємців  – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Відповідно до ст. 255 Кодексу, протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ.

 

 Порушеннями правил благоустрою вважаються:

неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прибудинковій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортних засобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість, виконання робіт з благоустрою без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, виданого міською радою, відсутність огорожі на місці розриття, відсутність урн для сміття, тощо.

     

Чистота та порядок в нашій громаді залежить від кожного з нас, зробимо нашу громаду чистою та привабливою!

Виконавчий комітет Донецької селищної  ради