Підготовка до навчального року в Донецькій територіальній громаді

  • 1417

Фото без опису

  У Донецькій громаді заклади освіти готують до навчального сезону

     У  рамках підготовки до нового навчального року у закладах освіти Донецької територіальної громади тривають поточні ремонти, а в деяких розпочалися капітальні роботи з ремонту даху, заміни вікон на металопластикові енергозберігаючі, роботи по улаштуванню пожежної сигналізації. Фінансове забезпечення належного функціонування освітньої галузі Донецької громади є об’єктом постійної уваги місцевої влади. Бо кожен з нас розуміє, що повага до дітей починається, в першу чергу, із забезпечення їхніх базових потреб.

Так, відповідно до робочих проєктів закінчено роботи по улаштуванню пожежної сигналізації в Шебелинській ЗОШ  І-ІІ ст та Андріївській ЗОШ №2. Дані роботи будуть проведені в усіх закладах громади.

На черзі - демонтаж старої покрівлі козирка будівлі Андріївської другої та улаштування м`якого покриття. Роботи будуть виконані за рахунок коштів місцевого бюджету, їх вартість становить 200 000 грн.

У Пришибському навчально-виховному комплексі завершуються роботи по заміні вікон на металопластикові енергозберігаючі.

За кошти місцевого бюджету закуплено металопластикові вікна на суму понад 250 тис. грн.

Також із місцевого бюджету виділено 165 тис. грн на заміну залишку старих вікон у Донецькому закладі дошкільної освіти(ясла- садок) №1

Дані роботи є логічним продовженням започаткованих у попередні роки робіт із оновлення закладів освіти.

На черзі –проведення довгоочікуваних робіт, які повністю осучаснять вигляд Донецького закладу дошкільної освіти(ясла -садок)№2 - це встановлення 10 дитячих майданчиків. Вартість робіт – більше 3 млн грн. за кошти місцевого бюджету.

На території Пятигірського закладу дошкільної освіти( ясла- садок) готуються до ремонту сходів біля входів у приміщення, бо наше першочергове завдання забезпечити безперешкодний доступ до закладів освіти. Для створення сприятливих та безпечних умов благоустрою території закладу дошкільної освіти місцева влада виділила кошти у сумі 590 590,0 грн.

На потреби двох закладів Донецької ЗОШ №1 та Андріївської ЗОШ №2 будуть закуплені газонокосилки. Вартує спецтехніка близько 28 тис. грн коштів виділених із місцевого бюджету. Це значно полегшить підтримувати належний стан території закладів освіти, адже вони найбільші.

Продовжується комп’ютеризація закладів загальної середньої освіти. Усі перші класи ( згідно попередньої мережі їх 10) будуть забезпечені комп’ютерною технікою, мультимедійними проєкторами, шкільними меблями, дидактичними засобами, куточками творчості. Загалом на умовах співфінансування державного та місцевого бюджетів виділено понад 2 млн.грн.

Також за кошти місцевого бюджету будуть придбані сучасні кабінети фізики для Андріївської ЗОШ №1 та англійської мови для Донецької ЗОШ №1 у сумі понад 500 тис грн.

Серед головних завдань - соціальна підтримка дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

За рішенням сесії Донецької селищної ради 18 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування отримали спортивний одяг та взуття на загальну суму 39000 грн.

На виконання Санітарного регламенту за кошти місцевого бюджету планується закупити санітарний та спеціальний одяг для працівників їдалень усіх закладів освіти громади на суму 22 605 грн.

На сьогодні багато вже зроблено в освітніх закладах Донецької громади, але ще чимало роботи попереду, про що ми будемо неодмінно знайомити громадськість. Завжди маємо розуміння і підтримку влади, бо створення нового освітнього простору з урахуванням комфортних умов та впровадження інноваційних підходів у навчанні є одним із найбільш важливих завдань втілення концепції нової української школи.

З повагою, начальник відділу освіти Тетяна ШЕЛЕСТ