Про роботу відділу житлово – комунального господарства, транспортного сполучення та благоустрою Донецької селищної ради

  • 817

Рішенням сесії Донецької селищної ради №32-VIII від 21 грудня 2020 року створено відділ житлово-комунального господарства, транспортного сполучення та благоустрою Донецької селищної ради. Відділ здійснює організаційне керівництво комплексним розвитком і експлуатаційною діяльністю підприємств житлово-комунального господарства на території Донецької селищної ради.

Житлово-комунальне господарство – це важлива соціальна галузь, яка забезпечує населення, підприємства та організації необхідними житлово-комунальними послугами, суттєво впливає на розвиток економічних взаємовідносин.

Сфера житлово-комунального господарства є найбільш технічно відсталою галуззю з багатьма проблемами, які останнім часом особливо загострилися.

Дійшов критичної межі технічний стан мереж і споруд, які експлуатуються підприємствами житлово-комунального господарства. Планово-попереджувальний ремонт поступився місцем аварійно-відбудовним роботам.

Наразі потрібно одночасно охопити багато напрямків з покращення стану об’єктів ЖКГ, а це вимагає не тільки значних обсягів фінансування та ефективної роботи, але й часу. Житловий фонд зношено більше, ніж на 90%, зокрема вкрай зношеними є інженерні мережі: системи водопостачання, водовідведення, електропостачання. В більшості випадків, вони потребують капітального ремонту, тобто заміни.

Також потребують капітального ремонту покрівлі багатоквартирних житлових будинків. Зараз ведуться роботи з ремонту покрівлі у смт Донець буд. №7 та 11 по вулиці Спортивній, у селищі П’ятигірське буд. №1 по в’їзду Енергетиків. На друге півріччя заплановано ремонт покрівлі наступних будинків:

  • смт Андріївка : вул. Миру, будинок 13; вул. Підвокзальна будинок 23;
  • с. Покровське : будинок №35;
  • смт Донець : вул. Весняна, будинок 44; вул. Стадіонна, будинок 3А; вул. Спортивна, будинок 7А; вул. Газовиків, будинок 1 .

Виконано ямковий ремонт доріг у населених пунктах громади загальною площею близько 5 000 м2 : у смт Андріївка, смт Донець, сел. П'ятигірське, с. Шебелинка, с. Пришиб, с. Явірське, с. Покровське. У другому півріччі планується відремонтувати ще близько 2 000 м2 дорожнього покриття, а також провести капітальний ремонт дороги по вулиці Весняна у смт Донець, та по вулиці Першотравнева у смт Андріївка.

Виділено кошти на придбання нової техніки для комунальних підприємств громади для покращення якості послуг, що надаються населенню.

Окремо звертаємо увагу, що стихійні звалища та забруднене довкілля нікуди не зникають та лишаються проблемою, яка стоїть перед громадою. Для того, щоб поліпшити ситуацію зі сміттям відділ розпочав роботу по підготовці до роздільного сортування сміття. Наступним кроком стало затвердження схеми дислокації майданчиків під контейнери для ТПВ. Вже виділено кошти на проведення робіт по будівництву майданчиків для роздільного сортування та закупівлю евроконтейнерів.  

Найрадикальніший спосіб боротьби із зайвим сміттям – зменшити споживання загалом. Купуючи щось, варто задуматися, чи не стане річ просто черговою крупинкою у купі сміття і чи така вона вам необхідна насправді. Подумайте перед тим, як кинути деінде чергову обгортку, або ще гірше – залишити пакет зі сміттям, що ми всі живемо в спільному середовищі, та що чистота залежить не стільки від прибирання, скільки від відповідвльного ставлення до поводження зі сміттям.

Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису Фото без опису