Донецька селищна рада інформує про приймання документів за програмою «Фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства»

  • 514

Донецька селищна рада інформує про приймання документів за програмою «Фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства» Департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Фінансова підтримка надається юридичним особам i фізичним особам - підприємцям, що провадять діяльність у галузях садівництва, виноградарства та хмелярства відповідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва i хмелярства», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.07.2005 № 587 редакції постанови Кабінету Міністрів України від  28.07.2021 770)

 

У 2021 році фінансова підтримка передбачена за такими напрямами та у розмірах:

  • до 80% здійснених витрат за придбання садивного матеріалу плодово- ягідних культур, винограду та хмелю (після садіння a6o ремонту насаджень);
  • до 50% здійснених витрат за проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер i встановлення систем краплинного зрошення (після завершення монтажних робіт);
  • до 30% вартості закупленої техніки, механізмів та обладнання (зокрема іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведения технологічних операцій у виноградарстві, садівництві i хмелярстві.

Компенсація витрат за садівний матеріал не може перевищувати нормативи, у межах яких проводиться часткове відшкодування ïx вартості, затверджені Мінагрополітики.

Cy6’сктам господарювання - виробникам плодів, ягід, винограду та хмелю, які провадять сільськогосподарську діяльність з обробки, переробки та/або консервації плодів, ягід, винограду та хмелю, бюджетні кошти надаються на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, для компенсації до 50% вартості (без урахування податку на додану вартість):

  • нове будівництво та реконструкцію для зберігання плодів, ягід, столових сортів винограду та хмелю власного виробництва, цехів первинної переробки винограду, плодів та ягід власного виробництва, об'єктів із заморожування плодово-ягідної продукції;
  • придбання ліній товарної обробки плодів та ягід, автоматизованих ліній з висушування плодів, ягід та хмелю власного виробництва, ліній з переробки плодів, ягід та технічних сортів винограду власного виробництва на соки, пюре, виноматеріали після завершення пусконалагоджувальних робіт.

Компенсації підлягає   вартість   об’єктів,   введених   в   експлуатацію   з

1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року, та/або вартість ліній, придбаних у той самий період.

Документи на отримання відшкодування витрат за придбання садивного матеріалу, проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер i встановлення систем краплинного зрошення, придбання техніки та обладнання подаються до 15 жовтня поточного року до Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації.

На отримання відшкодування витрат за нове будівництво/реконструкцію об'єктів зберігання плодів та ягід, заморожування плодово-ягідної продукції, цехів первинної переробки винограду, плодів та ягід власного виробництва, цехів придбання ліній товарної обробки, висушування та переробки плодів та ягід документи подаються до 15 жовтня поточного року до Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Крім того, у поточному році програмою передбачено державну підтримку часткової компенсації витрат, понесених у 2019-2020 роках за виконані роботи в галузі садівництва, виноградарства i хмелярства.

Документи на отримання відшкодування витрат на садивний матеріал i роботи за зазначений період суб'єкти господарювання подають до 1 вересня a6o 15 жовтня 2021 року обласним комісіям перелік документів, визначений підпунктом 1 пункту 9 Порядку.

За період з 2019 по 2020 роки cy6’ектам господарювання не нараховується компенсація, якщо відповідні насадження не обліковуються на ïx балансі на дату подання документів.

Наголошуємо, що документи, подані не в повному обсязі або оформлені неналежним чином, повертаються заявнику в десятиденний строк. Документи, що надійшли після закінчення строку ïx подання, не розглядаються.

          Нагадуємо, що нормативи, форми звітності, перелік техніки, механізмів

та обладнання, передбачені для надання державної підтримки виробників плодів, ягід, винограду   та   хмелю,   затверджені   наказом   Мінагрополітики від   07.07.2021    №    74,   зареєстрованим   у   Міністерстві    юстиції    України 27 липня 2021 року за 973/36595.

 

 

Форми в електронному вигляді можна завантажити з сайту Мінагрополітики за посиланням: https://minaяro.яov.ua/ua/дidtrimka/sadivnictvo.

Суб'єкти господарювання подають заявку та документи до обласної комісії з прийняття рішень щодо компенсації витрат за напрямами виноградарства, садівництва i хмелярства з 30 серпня по 15 жовтня 2021 року до відділу землеробства, насінництва, інженерно-технічної роботи та охорони праці управління виробництва сільськогосподарської продукції Департаменту агропромислового   розвитку   Харківської   обласної   державної   адміністрації (за адресою: м. Харків, майдан Свободи, буд 5, Держпром, 7 під'їзд, 5 поверх, тел. 057 705 48 61).