Зустріч з представниками Східноукраїнського Хабу партисипації з питань запровадження бюджету участі в Донецькій громаді

  • 2163

Зустріч з представниками Східноукраїнського Хабу партисипації з питань запровадження бюджету участі в Донецькій громаді

 

Бюджет участі – механізм взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, спрямований на залучення громадян до участі в бюджетному процесі, зокрема шляхом прямої демократії, через визначення пріоритетів бюджетних витрат чи подання проєктів, об’єднання в проєктні команди, голосування за такі проєкти, здійснення контролю за їх реалізацією.

Фото без опису

Новим поштовхом до розвитку бюджету участі в громадах східних областей України стало відкриття Східноукраїнського Хабу партисипації. що почав діяти з серпня цього року на базі Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України. Кожна громада із семи областей Сходу, що вже впроваджує або має намір впроваджувати бюджет участі, може звернутися до Хабу партисипації та отримати безкоштовну допомогу у вигляді консультацій експертів. Фото без опису

Від Донецької громади було подано заявку на участь у конкурсі з відбору п’яти громад, які з вересня 2021 року до травня 2022 року отримають від Хабу партисипації безкоштовну послугу з повного супроводу процесу впровадження бюджету участі. Серед громад-переможців цього конкурсу є і наша громада.

Фото без опису

 

 

 

7 жовтня в Донецькій селищній раді пройшла ознайомча зустріч представників місцевої влади з представниками Хабу партисипації (Сергій Омелічкін та Михайло Ізюмський), на якій було презентовано основні напрямки роботи Хабу. В ході зустрічі було напрацьовано власну конфігурацію інструменту з урахуванням унікальних особливостей громади, бачення її керівництва та мешканців, рекомендацій експертів Хабу. Також було окреслено план подальших дій в межах співпраці Донецької громади з Хабом.

Наразі експертами Хабу готуються проєкти нормативно-правових актів – положень, цільових програм, параметрів, якими буде регламентуватися впровадження бюджету участі в громаді. Маємо плани вже цього року прийняти вищезгадані документи на сесії, попередньо обговоривши їх з мешканцями, та провести етап подання проєктів. Слідкуйте за новинами на сайті громади - https://donetska-gromada.gov.ua

Фото без опису      Фото без опису