Масштабна пожежа на території Донецької селищної територіальної громади

  • 669

Масштабна пожежа на території Донецької селищної територіальної громади

         

Протягом чотирьох діб на території нашої громади лютувала пожежа на дуже значній площі. Вогонь охопив більше ніж 20 га чагарників, очерету та сухостою у заплаві річки Сіверський Донець. Існувала загроза розповсюдження вогню на лісові насадження та житлові будинки.

Завдяки злагодженій роботі пожежників, добровольців пожежу вдалось локалізувати, але на даний час досі тліє підстилка сухої трави, очерет. Через що спостерігається висока задимленість.

Загалом участь у гасінні пожежі приймали 5 підрозділів ГСЧС Балаклійська, Чугуївська, Шевченківська, 3 автоцистерни, 2 трактори лісгоспу, підрозділ Андріївської місцевої пожежної частини.

Висловлюємо подяку за високу громадську позицію та  допомогу, яку надав директор ТОВ «Агросет» Олександр Бочаров, виділивши техніку для  переорювання землі з метою попередження подальшого розповсюдження вогню в бік будинків. Серед жителів громади були небайдужі активісти, зокрема Сергій Баєв, Олександр Нечкалюк, Володимир Волошин, Ігор Васильченко, які теж долучились до гасіння.

Внаслідок пожежі постраждали багато птахів, диких тварин, знищено рослинність. Для відновлення екосистеми в цілому має пройти не один рік.

Шановні мешканці Донецької селищної територіальної громади, наполегливо просимо вас  не спалювати сухе листя, траву, гілки та сміттєзвалища. Адже дуже часто вогонь виходить з-під контролю людини і здатен наробити лиха. Такі пожежі дуже швидко поширюються, особливо у вітряні дні. А наслідки таких пожеж зазвичай невтішні: спалені гектари трави, пошкоджені лісові насадження, знищені вогнем господарчі будівлі. Іноді жертвами таких пожеж стають і самі ініціатори спалювання. Тож будьте обережними і дійте обдумано при поводженні з вогнем!