Донецька громада починає впроваджувати бюджет участі

  • 672

Фото без опису

 

Донецька громада починає впроваджувати бюджет участі.

    Запрошуємо мешканців Донецької громади, в тому числі активістів, молодь, представників організацій громадянського суспільства, комунальних закладів, органів місцевого самоврядування, місцевих депутатів, старост та всіх небайдужих громадян приєднатися до Круглого столу “Бюджет участі Донецької громади”, який відбудеться 4 листопада о 10.00 онлайн.

    Зараз готуються проєкти нормативно-правових актів, якими буде регламентуватися процес впровадження та адміністрування бюджету участі в громаді, на одній з найближчих сесій Селищної ради планується прийняття цих документів. І вже з середини листопада поточного року мешканці громади зможуть почати подавати проєкти на конкурс бюджету участі, загальне голосування за які та у випадку перемоги - реалізація яких відбудеться вже наступного, 2022-го року. Попередньо на конкурс проєктів мешканців планується виділити 1 мільйон гривень з бюджету громади.

    На Круглому столі ви дізнаєтесь про плани впровадження в Донецькій громаді бюджету участі, познайомитесь детальніше з цим інструментом місцевої демократії, історією та практикою його використання в Україні та світі, зможете приєднатися до дискусії стосовно того, якою має бути модель бюджету участі саме в вашій громаді щоб стати максимально ефективною, корисною для громади та доступною для кожного її мешканця.

    Круглий стіл “Бюджет участі Донецької громади” відбудеться онлайн 4 листопада о 10.00. Для участі в заході просимо зареєструватися за цією формою https://forms.gle/L2ZthwFHTg28iWaQA та приєднуватися за посиланням https://us02web.zoom.us/j/84876444275?pwd=SXJIQy85Z3VRWm8xem5aVTRkNzdaUT09

   Захід буде організовано ГС «Харківський університетський консорціум» в партнерстві з ГО “Агенція локальних ініціатив” в рамках проєкту «Східноукраїнський Хаб партисипації» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.