Що потрібно знати про вакцинацію від COVID-19

  • 726

Фото без описуКоронавірус завдав потужного удару по Україні. Щодня про хворобу дізнаються близько 20 тисяч наших громадян. Від COVID-19 померло понад 830 українців за добу. Це рекордна кількість жертв за весь час пандемії. Мутований COVID-штам "Дельта" вже розповсюджується на території нашої країни, поводить себе дуже непередбачувано та має нетипові симптоми, зокрема у деяких людей є втрата апетиту через сильну нудоту, відповідно і різке схуднення. Також новим проявом штаму "Дельта" є "незрозумілі стрибки температури", в перші три дні температура підвищена, далі вона різко знижується або зникає взагалі, а через кілька днів знову різко підвищується та стан хворого значно гіршає.

Відомо, що невакциновані переносять COVID-19 значно важче. Наразі, мешканці нашої громади хворіють цілими сім’ями, на жаль, часто, зі смертельними випадками. Вірус дуже агресивний та вражає всіх - дітей, молодь, дорослих. Внаслідок хвороби страждають не тільки легені, але й всі інші органи і системи, загострюються хронічні захворювання людини, особливо тяжко страждають люди з цукровим діабетом, серцево-судинними та нирковими захворюваннями.

     Лише  вакцинація вбереже вас від тяжкого перебігу COVID-19, реанімації та інших наслідків. Це єдиний спосіб попередити колапс медичної системи та зберегти життя.

ВАКЦИНУЙТЕСЯ, носіть маски у громадських місцях і не забувайте про соціальну дистанцію!

В наших силах зупинити COVID-19.