Харківські податківці роз’яснюють представникам бізнесу податкові нюанси

  • 254

Харківські податківці роз’яснюють представникам бізнесу податкові нюанси

Фото без описуУ Головному управлінні ДПС у Харківській області відбулася зустріч заступника начальника ГУ Лілії Катеринської з платниками податків. Захід відбувся за участі представників Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Харківській області.

Під час зустрічі обговорювалася ціла низка важливих питань, серед яких – значення своєчасності сплати податків, негативні наслідки тіньової економіки, одноразове добровільне декларування, зміна бюджетних рахунків, удосконалення податкового законодавства при наданні електронних послуг.

Так, Лілія Катеринська зазначила, що сумлінність у податкових питаннях є складовою цивілізованих взаємовідносин. Разом з тим, тіньова економіка негативно впливає на виконання державних соціальних програм та рівень життя пересічних громадян.

Також посадовець звернула увагу присутніх на те, що для легалізації доходів, при отриманні яких не було сплачено податки, фізичні особи можуть скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларування. Це надасть їм можливість розпочати свою податкову історію з «чистого аркушу».

Для інформування громадян щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування на сайті  Державної податкової служби України створено спеціальний банер: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya , в якому зібрані нормативні документи та розміщені консультативно-інформаційні матеріали.

Користуючись можливістю, учасники заходу порушили питання застосування «касових апаратів». Представники бізнесу виказали занепокоєння щодо необхідності ведення обліку товарних запасів при використанні РРО та ПРРО.

Своєю чергою, Лілія Катеринська надала роз’яснення з цього питання і звернула увагу присутніх на те, що на субсайті  Головного управління ДПС у Харківській області розміщено коментар заступника начальника ГУ Ірини Сагайдак щодо Порядку обліку товарних запасів підприємцями: https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/552160.html