Відкриття поліцейської станції в нашій громаді

  • 5059

Фото без опису

В рамках реалізації проєкту Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади» 18 лютого 2022 року в Донецькій селищній територіальній  громаді відбулось відкриття поліцейської станції, яка розташована у смт Андріївка в будівлі колишньої селищної ради.

Відтепер тут працюватиме поліцейський офіцер громади,  майор поліції – Колотило Микола Олексійович. Також на сьогоднішній день вже закінчив навчання другий поліцейський офіцер громади - капітан поліції Віталій Нечитайло та незабаром буде готовий приступити до виконання своїх професійних обов’язків.

Фото без опису Фото без опису

 

У відкритті станції взяли участь Донецький селищний голова Анатолій Наздрачов,  начальник Управління превентивної діяльності ГУ НП в Харківській області Сергій Бірбасов, начальник сектору взаємодії з громадами Управління превентивної діяльності ГУ НП в Харківській області Олександр Сурмач та керівництво Ізюмського районного управління поліції ГУ НП в Харківській області.

Фото без опису Фото без опису

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень, планувати спільну роботу та разом працювати над тим, щоб громада вдосконалювалася та ставала безпечнішою.

Поліцейський братиме активну участь в житті своєї громади проводитиме профілактичну роботу серед місцевого населення (тематичні зустрічі, виступи в школах, тощо); тісно співпрацюватиме з жителями,  допомагатиме вирішувати конфліктні ситуації; контролюватиме дотримання фізичними та юридичними особами правил та порядку зберігання і використання зброї; боротиметься з рейдерством і браконьєрством; забезпечуватиме порядок та безпеку на території своєї громади.

Донецька селищна рада активно сприяла створенню поліцейської станції, зокрема, за кошти місцевого бюджету було придбано два спеціальних автомобілі, меблі, облаштовано кабінет, встановлено системи відеоспостереження, а також забезпечено автомобіль поліцейського паливно-мастильними матеріалами.