Забороняється спалювання сухої рослинності або її залишків в місцях збирання і переробки врожаю зернових на території Донецької селищної ради!

  • 198

Фото без опису

Шановні жителі та гості нашої громади!

         З метою недопущення матеріальних втрат зернових через пожежі та інші надзвичайні ситуації забороняється спалювання сухої рослинності або її залишків в місцях збирання і переробки врожаю зернових на території Донецької селищної ради!

         Нагадуємо, що розведення вогнищ, спалювання листя, рослинності та сміття заборонено законодавством України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

         3 березня 2022 р. внесені зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

         Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

         В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

         Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

         При виявленні осіб, що здійснюють випалювання сухої рослинності слід негайно повідомляти за телефоном 101, 102 або безпосередньо поліцейського офіцера  нашої громади за телефоном – 0667276246!