Просимо звернути увагу!

  • 339

        Шановні мешканці громади звертаємо увагу на те, що введення воєнного стану не звільняє споживачів від сплати житлово-комунальних послуг. До законодавства з питань оплати житлово-комунальних послуг були внесені певні зміни, які зазначені у Постанові Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 № 206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану». Згідно із Постановою забороняється:

– нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;

– припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх не оплати або оплати не в повному обсязі.

Однак, дана постанова не скасовує необхідність оплати за житлово-комунальні послуги.

      Сплата за комунальні послуги в сьогоднішніх умовах навпаки є великою допомогою та підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах і потребують ресурсів.

З метою забезпечення належного стану надання житлово-комунальних послуг населенню та соціально-важливим об’єктам Донецької територіальної громади, а також з метою забезпечення безперебійної роботи підприємств критичної та соціальної інфраструктури в умовах режиму воєнного стану, недопущення погіршення фінансово-господарського стану підприємств енерго, тепло, водо - постачальних галузей, наголошуємо на необхідності своєчасної сплати за спожиті енергоносії та отримані послуги, погашення заборгованості, що склалася станом на сьогоднішній день.

     Підприємства житлово-комунальної галузі нашої громади у період воєнного стану працюють у посиленому режимі. Незважаючи на обстріли, в більшості населених пунктів нашої громади є світло, газопостачання, водопостачання та водовідведення,  а рівень оплати комунальних послуг нажаль знизився.  За рахунок отриманих коштів, підприємствами виплачується заробітна плата робітникам, які своєю працею забезпечують місцеве населення та внутрішньо переміщених осіб, що проживають на території нашої громади, житло яких зруйновано або окуповано в наслідок збройної агресії РФ, а також інших споживачів нашої громади вказаними послугами і підтримують санітарний стан вулиць громади.

      Дякуємо сумлінним платникам, які незалежно від існуючих на сьогоднішній день соціальних проблем, знаходять можливість своєчасно розраховуватись за комунальні послуги.