Власники пошкодженого/зруйнованого житла на території нашої громади зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу

  • 348

Фото без опису

         З метою підтримки мешканців Донецької селищної територіальної громади, житлові будинки (квартири) яких знищені або пошкоджені, виконавчим комітетом Донецької селищної ради було затверджено «Програму надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Донецької селищної територіальної громади – власникам приватних житлових будинків, квартир, знищених та пошкоджених внаслідок російської військової агресії, на 2022-2023 роки».

         Основним завданням виконання Програми є надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям громади, зареєстрованим у населених пунктах, які входять до її складу та на момент звернення проживають на території громади. Власники приватних житлових будинків, квартир, знищених та пошкоджених внаслідок військової агресії за 1 житловий будинок або пропорційно його частині матимуть змогу отримати :

-30 000 грн в разі, якщо зруйноване житло не придатне для проживання ( більше      50%);

- 20 000 грн в разі, якщо житло зазнало значних пошкоджень ( вибиті вікна, двері, пошкоджена покрівля, частково пошкоджений фасад, несучі стіни).

         Для отримання одноразової матеріальної допомоги заявник має звернутись з письмовою заявою до загального відділу Донецької селищної ради або на електронну пошту zvgdonetsotg@ukr.net, додавши до заяви такі документи:

  • копія паспорту громадянина України;
  • копія облікової картки платника податків ( за наявності);
  • копія документа, що підтверджує право власності на житло;
  • реквізити банківського рахунку (IBAN), на який буде нараховано одноразову матеріальну допомогу;
  • інформаційне повідомлення про пошкодження/знищення житла ( утому числі з порталу «Дія»);
  • копія акту візуального огляду пошкодженого об’єкту, складеного комісією по обстеженню пошкодженого/зруйнованого майна, внаслідок воєнних дій на території Донецької селищної територіальної громади.

         Отримані кошти власники зруйнованого/пошкодженого житла матимуть змогу використати лише для його відновлення або часткової відбудови.