Заощаджуйте електроенергію задля підтримки енергосистеми!

  • 157

Фото без опису

Шановні мешканці громади, звертаємо увагу на те, що 10 жовтня 2022 року внаслідок масованого ракетного удару рф по об’єктах енергетичної інфраструктури України, було пошкоджено багато електростанцій, підстанцій та електричних мереж. У деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких введені графіки аварійних відключень для промислових та побутових споживачів.

      Енергетики з усіх куточків України у співробітництві з рятувальними службами наразі роблять усе необхідне для максимально швидкого відновлення електропостачання усім споживачам. Разом з цим, закликаємо громадян зберігати спокій та звертається з проханням добровільно обмежити споживання електричної енергії у своїх домогосподарствах, особливо у вечірній час з 17.00 по 22.00.

      Це можна зробити, якщо мінімізувати підключення до мережі у цей період часу потужних енергоємних побутових приладів, таких як електрообігрівачі, водонагрівачі (бойлери), кухонні електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, електричні духові шафи, електрочайники (кавоварки), праски, посудомийні машини, кондиціонери, пилососи тощо.

Перенесіть використання вказаних електроприладів на денний або нічний період, коли рівень навантаження на енергосистему найнижчий. Цим ви суттєво допоможете енергетичній системі пройти вечірні піки навантаження, що має зменшити потребу в аварійних відключеннях.

     Більш ощадливе використання освітлення у вечірні години також полегшить навантаження на енергосистему.

Дякуємо за розуміння та віримо в ЗСУ і нашу Перемогу!