На Харківщині працює 4 мобільні команди та 10 служб підтримки осіб, які постраждали від насильства

  • 272

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства».

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрій Шпарага, мета кампанії - привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав громадян.

Він зазначив, що за підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ та сприяння Української фундації громадського здоров’я в Харківській області розпочали роботу 4 мультидисциплінарні мобільні команди - по одній у Красноградській і Лозівській територіальних громадах та 2 - у Харківській. Телефони представників ММК тут.

«Мета діяльності цих мобільних команд - надання соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від воєнних дій, у тому числі й у сусідніх територіальних громадах. У кожній команді працює медик, юрист і психолог», - сказав Юрій Шпарага.

Також для надання допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, в області працює 10 спеціалізованих служб підтримки.

Для екстрених звернень цілодобово працює Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, до якої можна зателефонувати за номером: 0800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного).