Дитинство має бути щасливим!

  • 183

 Фото без опису  Фото без опису

 

     09 лютого 2023 року спеціалістами Служби у справах дітей  спільно з  фахівцями із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг було організовано черговий профілактичний захід.

     Подібні заходи регулярно проводяться з метою забезпечення оптимального функціонування цілісної системи захисту прав дітей, організації результативної роботи щодо запобігання соціальному сирітству та бездоглядності, безпритульності та профілактики правопорушень серед неповнолітніх. Окрім цього дані рейди сприяють забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

     Проведено обстеження 3 родин, в яких виховуються 9 дітей.

    Під час зустрічей батькам було надано рекомендації та проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо покращення виконання батьківських обов’язків, забезпечення належних умов проживання, виховання та розвитку дітей, а також щодо їх особистої відповідальності за неналежне виконання чи ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків та недопущення здійснення насильства в сім’ї відносно дітей.

Спеціалісти нагадали батькам про необхідність організації онлайн-навчання та контролю за цим процесом.

    Тільки постійний моніторинг з боку відповідних спеціалістів надасть можливість об’єднати родину та забезпечити дотримання прав дітей.

     Діти - найцінніший скарб нашої громади!

     Працюємо далі!