26 квітня-Міжнародний день пам'яті Чорнобиля

  • 105

Фото без опису

         37 років минуло від страшної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Трагедія забрала життя тисячі людей, стала причиною багатьох захворювань, принесла величезний збиток для навколишнього середовища. Жахливі наслідки цієї трагедії відчуваються й досі.

         26 квітня – є днем пам’яті та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди залишиться у пам’яті українського народу.

         З початком повномасштабного вторгнення російські окупанти захопили Чорнобильську АЕС. Вони облаштували на її території командний пункт для своїх угрупувань і “перевалочну базу”, через яку проходило десятки тон снарядів. На ЧАЕС окупанти знищили і розграбували унікальну радіологічну лабораторію світового значення, яка виконувала стратегічні функції під час робити з пробами радіоактивних відходів, допомагала їх аналізувати й забезпечувати ядерну та радіаційну безпеку.

         Мілітаризація врази підвищувала рівень радіоактивної небезпеки. Було перервано на декілька днів електропостачання об’єкту «Укриття», спровоковані пожежі у лісових масивах. Лише 20 березня 2022 року відбулася часткова ротація персоналу і евакуація осіб, які знаходились на станції. І сьогодні, в день 37 річниці, ми схиляємо голову не тільки перед минулим, але й перед теперішнім героїзмом персоналу ЧАЕС, енергетиків та рятувальників.

 

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису