Проведено черговий профілактичний захід для родин, які опинилися в складних життєвих обставинах

  • 421

Фото без опису

У цей нелегкий час основна увага органів місцевої влади прикута до родин, які опинились у складних життєвих обставинах, а особливо до родин внутрішньо переміщених осіб.

13 червня 2023 року спеціалістами Служби у справах дітей Донецької селищної ради та поліцейським офіцером громади відповідно графіку, був організований та проведений черговий спільний профілактичний захід по запобіганню бездоглядності, безпритульності, злочинності серед неповнолітніх.

З метою перевірки умов проживання дітей в сім'ях, які опинились у складних життєвих обставинах було обстежено 3 родини, в яких загалом проживають 10 дітей.

З батьками проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо покращення виконання їхніх обов’язків, забезпечення належних умов проживання, виховання та розвитку дітей, роз’яснено щодо їх особистої відповідальності за неналежне виконання чи ухилення від виконання своїх батьківських обов’язків та недопущення здійснення насильства в сім’ї відносно дітей.

Від Донецької селищної ради передано продукти харчування, підгузки, іграшки, книжки, одяг, постільну білизну.

Також з метою перевірки торгівельних точок щодо виявлення порушень продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів в частині, що стосується дітей, було відвідано торгові точки, в яких реалізують дану продукцію. Підприємців попереджено про відповідальність за порушення чинного законодавства (ст. 153 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів») та рекомендовано встановити попереджувальні таблички про заборону продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису