ПРОФЕСІЙНА АДАПТАЦІЯ ветеранів війни та членів їх сімей

  • 394

Фото без опису

ПРОФЕСІЙНА АДАПТАЦІЯ

ветеранів війни та членів їх сімей

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 року № 432 затверджено «Порядок та умови забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності».

Право на безкоштовне навчання за Програмою професійної адаптації мають:

  • Особи, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни;

  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та члени їх сімей;

  • Члени сімей: загиблих ветеранів війни, Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності.

Крім того, на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування до отримувачів послуг належать також військовослужбовці (резервісти," військовозобов'язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, військовослужбовці військових прокуратур, поліцейські, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці Управління державної охорони, Держспецзв'язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, співробітники Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, та члени їх сімей.

Професійна адаптація для вищезазначених категорій осіб здійснюється шляхом організації підготовки та перепідготовки водіїв категорій А, В, С, Д, Е, СЕ.

Прийом заяв від вищезазначених категорій громадян для отримання послуг з професійної адаптації здійснюється управлінням соціального захисту населення Ізюмської районної військової адміністрації за адресою: м. Ізюм, вул. Гайдамацька (колишня Гагаріна), буд. 1, телефон для довідок 0955515686.

До заяви додаються:

- копія індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);

- копія посвідчення, що підтверджує наявність статусу ветерана (члена родини) або копія документа, що підтверджує належність до військовослужбовців (членів родини військовослужбовця);

- копія свідоцтва про шлюб.