Інформація щодо поточної роботи комісії з розгляду питань компенсації за програмою єВідновлення

  • 88

Фото без опису

В Донецькій селищній територіальній громаді, починаючи з 7 червня, працює комісія з розгляду питань щодо надання компенсації за програмою єВідновлення.

Станом на 1 серпня від мешканців громади надійшло 99 заяв на отримання компенсації за пошкоджене майно. Членами комісії вже проведено 90 обстежень домогосподарств згідно даних заяв, складено чек-листи, які містять інформацію про вид та об’єм робіт, необхідних для відновлення житла. Всього прийнято 81 позитивне рішення на загальну суму 5 317 065,18 грн.

Власники домогосподарств після отримання коштів мають право витратити їх виключно на придбання будівельних матеріалів та оплату ремонтних послуг. Зробити це можливо протягом року після нарахування грошей та лише в компаніях-партнерах програми єВідновлення ( перелік компаній можна знайти, перейшовши за посиланням https://erecovery.diia.gov.ua/participants.html).

Розмір допомоги розраховується автоматично при внесенні даних з чек-листа в Реєстр пошкодженого або зруйнованого майна та не перевищує суму 200 тис.грн.

На разі уряд працює над введенням в дію другого етапу програми єВідновлення, за яким компенсацію зможуть отримати власники повністю зруйнованого житла.

Детальна інформація про програму єВідновлення та інструкція з подачі повідомлення про пошкоджене майно в застосунку Дія є у відео за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=fpzyN53rugw&t=1s.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису