Увага! Пожежонебезпечний період!

  • 175

Фото без опису

 

Не провокуйте пожежі в екосистемах!

         Шановні громадяни, протягом серпня спостерігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки, що сприятиме виникненню пожеж в природних екосистемах. Лише один непогашений сірник за таких умов може спричинити масштабне загоряння лісового масиву, поля, знищити приватні будинки та навіть призвести до загибелі людей.

 

         Щодня вогнеборці ліквідовують десятки пожеж у природних екосистемах. В умовах війни такі пожежі стають додатковим навантаженням на підрозділи ДСНС. Тож, з метою попередження виникнення таких пожеж вкотре закликаємо населення не провокувати пожежі у природних екосистемах країни.

 

Шановні громадяни!

 

         Не допомагайте ворогу! Неухильно дотримуйтеся правил пожежної безпеки та не провокуйте пожежі у екосистемах! Самовільне спалювання листя та сухої трави – поза законом!

 

         Пам'ятайте, що такі дії можуть спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню!

 

Заборонено:

 

- розводити відкритий вогонь біля лісової зони та в полях;

 

- залишати недопалки та сірники поблизу сухостоїв;

 

- випалювати сміття та рослинні залишки.

 

         Пам'ятайте, пожежі в екосистемах можуть спричинити поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди!

 

         Окрім цього, випалювання сухостою на деокупованих територіях, або на територіях, де велись інтенсивні бойові дії, - може призвести до детонування боєприпасів, інженерних мін чи саморобних вибухових пристроїв, що не розірвались.

 

Це вкрай небезпечно для життя, у тому числі для життя рятувальників, які будуть гасити пожежі сухої трави на відкритих місцевостях.

 

 

Ізюмське РУ ГУ ДСНС України у Харківській області