БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІТЯМ

  • 174

Фото без опису

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІТЯМ

Забезпечення належного рівня безпеки та захищеності дітей, їх всебічного розвитку наразі є важливим завданням для всіх, зокрема, в контексті правового забезпечення.

👫Діти мають право на усі послуги безоплатної правової допомоги, як і дорослі. Кожна дитина має право на професійну правничу допомогу. Надання правової допомоги дітям є дуже важливим аспектом в дотриманні соціальних прав людей на доступ до безоплатної правової допомоги.

👉Консультації і роз’яснення щодо своїх прав та їх захисту дитина може отримати самостійно. Інші види послуг, як-от здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах тощо, надаються дитині віком до 14 років, через її законного представника — батьків чи осіб, що їх замінюють.

❗3 серпня 2023 року набрали чинності зміни до законодавства про безоплатну правову допомогу,➡️ відповідно до яких діти, що досягли 14 років, можуть самостійно звертатися по вторинну правову допомогу до бюро правової допомоги з питань, звернення з якими до суду дозволяється з цього віку. Безоплатна вторинна правнича допомога включає такі види правничих послуг:

✔️захист;

✔️здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

✔️ складення документів процесуального характеру.

КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ❓:

☎️до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 в будні з 8:00 до 18:00, дзвінки безкоштовні;

☎️зателефонувавши через застосунок Telegram https://t.me/+380677213103;

📱написавши у телеграм-бот "Безоплатна правова допомога" (https://t.me/LegalAidUkraineBot) кнопка "Отримати консультацію";

🏛️до найближчого бюро правової допомоги. Адреси можна переглянути тут (https://bit.ly/42fQ3lW);

🌐 готові правові консультації можна переглянути на довідково-інформаційній платформі правових консультацій WikiLegalAid (https://wiki.legalaid.gov.ua/).