УВАГА! Надзвичайний рівень пожежної небезпеки

  • 244

Фото без опису

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки

 

            Підвищення температури повітря та встановлення бездощової погоди несуть велику небезпеку – ймовірність займань у лісових масивах, на торфовищах та водно-болотної рослинності. На сьогоднішній день наш район має великий ризик неконтрольованих масштабних пожеж. Протидія масовим пожежам лісів, сільгоспугідь являється одним із головних завдань для всіх нас

Останнім часом почастішали випадки випалювання населенням залишків сухої рослинності. Літня пора, багата на заходи з благоустрою населених пунктів, продовжується сезон несанкціонованого спалювання, який триває до пізньої осені. Не менш шкідливим є також спалювання відходів. Так, щільний чорний дим від тління пластикового сміття містить канцерогенні речовини, а при горінні гуми утворюється канцерогенна сажа. Несвідомість громадян у поводженні з відходами часто вражає.

           Значна частина подібних пожеж стається саме через людський фактор.

Щоб уникнути пожежам лісів, екосистем, сміттєзвалищ, сільськогосподарських угідь протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

– розведення багать у лісі, на торфовищах, в заплавах річок; 

– заїзд на територію лісового;

– відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека) за умовами погоди;

– палити, кидати у лісі непогашені сірники, недопалки;

- спалювання трави та залишків рослинності на сільгоспугіддях, вздовж доріг, на територіях приватних садиб тощо.

           Ми всі разом повинні робити все можливе для запобігання пожеж та збереження нашого середовища для майбутніх поколінь.

          Окрім цього, випалювання сухостою на деокупованих територіях, або на територіях, де велись інтенсивні бойові дії, - може призвести до детонування боєприпасів, інженерних мін чи саморобних вибухових пристроїв, що не розірвались. Це вкрай небезпечно для життя, у тому числі для життя рятувальників, які будуть гасити пожежі сухої трави на відкритих місцевостях.

    

Працюємо на ПЕРЕМОГУ!

 

                                      Ізюмське РУ ГУ ДСНС України у Харківській області