Відділ соціального захисту населення Донецької селищної ради інформує

  • 1127

Фото без опису

Відділ соціального захисту населення Донецької селищної ради звертає увагу сімей з дітьми на чергову зміну в законодавстві, що стосується Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», затвердженого Постановою КМУ від 30 січня 2019 р. №68, а саме:

Послуга «муніципальна няня» надається для підтримки батьків, опікунів дитини для забезпечення догляду за:

  • сімей, які виховують дитину (дітей), що потребує додаткового догляду: з інвалідністю до трьох років, дитина до трьох років, хвора на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет І типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок ІV ступеня, дитина до трьох років, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність;
  • сімей, які виховують дитину (дітей) до трьох років, в яких один із батьків, опікунів є особою з інвалідністю І чи ІІ групи.

З 30 грудня 2022 року за ініціативи Мінсоцполітики уряд збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» з 2272 грн. до 6700 грн. та змінив окремі умови надання послуги для забезпечення отримання підтримки саме тими, хто її найбільше потребує.

 

Для отримання компенсації послуги «муніципальна няня» один із батьків, опікунів дитини звертається до Відділу соціального захисту населення за адресою смт Донець, вул. Центральна, буд.40 або в офіс старости  в старостинському окрузі. Прийомні дні: з понеділка по четверг з 09:00 до 15:00 годин, перерва з 12:00 до 13:00 годин.