У Харкові відбулося обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

  • 945

Фото без опису

Основні теми, які обговорювали під час Конгресу - відновлення логістичної інфраструктури та житлового фонду,  реалізація програми єВідновлення, підготовка до опалювального сезону 2023/2024 років, розмінування сільськогосподарських земель Харківщини.

 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що попри бойові дії на території регіону активними темпами триває відновлення пошкоджених від російських обстрілів об'єктів.

«Минулий опалювальний сезон для Харківської області був надзвичайно складним, адже ворог цілеспрямовано виводив з ладу об'єкти інфраструктури теплопостачання ракетними ударами. До початку нового опалювального сезону відновлення інфраструктури теплопостачання та захист від можливих наступних ударів є одним із пріоритетних в роботі ХОВА. Станом на сьогодні рівень підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Харківської області становить 70%», – сказав Олег Синєгубов.

Зокрема, наразі теплове господарство технічно підготовлено на 80,4%, водопровідно-каналізаційне господарство – на 76,2%. Готовність житлового фонду становить 81,7%, також уже готові до зими 76,1% закладів соціальної сфери.

 

 

 

«На Харківщині розмінували понад 6,8 тисячі гектарів території. Знищено понад 109 тисяч вибухонебезпечних предметів. Зокрема, наразі повністю розміновано населений пункт Циркуни Харківського району в межах експериментального проєкту щодо відновлення населених пунктів», – прокоментував Олег Синєгубов.

В області розміновано понад 2,9 тисячі кілометрів ліній електропередач та більш як 288 кілометрів газопроводів. Це дало можливість уже відновити подачу газу для 78% споживачів, а електропостачання – приблизно для 90% абонентів на деокупованих територіях.

«Понад 570 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів. На сьогодні розміновано майже 900 гектар сільськогосподарських угідь. Понад 250 тисяч гектарів сільгоспугідь потребують першочергового розмінуванн», – додав начальник обласної військової адміністрації.

 

 

 

Про відновлення логістичної інфраструктури та житлового фонду, а також реалізацію програми єВідновлення говорили під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у Харкові.

Як зазначив начальник Харківської ОВА, в області внаслідок російської агресії загалом було зруйновано близько 30 тисяч об’єктів. Найбільше пошкоджено об’єктів житлового фонду. 

«Протягом 2023 року на відновлення Харківщини з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділено 1 млрд 128 млн 400 тис. грн. Ще 5,2 млн грн виділено з місцевих бюджетів та 58,4 млн грн – з обласного бюджету. За ці кошти відбудовується 56 об'єктів. Це 42 проєкти відбудови багатоквартирних будинків, 8 закладів охорони здоров'я, 4 заклади освіти, 2 адміністративні будівлі», - зазначив Олег Синєгубов. 

Також начальник Харківської ОВА відзначив, що в минулому році на проведення аварійно-відновлювальних робіт було передбачено 303 млн грн. Протягом року виконувалися роботи на 77 об’єктах: у 41 багатоквартирному будинку, 13 закладах освіти, 12 закладах охорони здоров'я, 7 адміністративних будівлях, 3 об'єктах життєзабезпечення, 1 закладі культури.