Служба у справах дітей Донецької селищної ради інформує

  • 119

Фото без опису

Служба у справах дітей Донецької селищної ради інформує. 

В Україні 71,8% населення користуються Інтернетом, з них майже чверть (18,9%) – це діти, оскільки соціальні мережі стали невід’ємною частиною життя підлітків. Тому кожен дорослий повинен бути готовим допомогти їм розв'язати проблеми, які можуть виникнути в мережі. Рекомендуємо всім батькам ознайомитись з даною інформацією та провести бесіду з дітьми.

 

18 хвилин – рівно стільки щонайменше знадобиться злочинцю, щоб отримати інтимні фото від дитини. Серед основних мережевих ризиків на дітей чатує небезпека «онлайн-грумінгу». Це процес комунікації в Інтернеті, під час якого злочинці налагоджують довірливі стосунки з дитиною, аби вчинити сексуальне насильство онлайн чи у реальному житті. Зловмисники здатні викликати теплі почуття та довіру в дитини, показати, яка вона цінна та унікальна. Вони прикидаються однолітками, пропонують роботу моделлю, дарують подарунки тощо, аби, зрештою, змусити до сексуальних дій перед камерою.

 

Яким чином діяти дорослим, якщо дитина натрапила на злочинця в Інтернеті? Зібрали для вас поради миттєвого реагування, а також корисні посилання:

повідомити про матеріали сексуального насильства над дітьми: https://report.iwf.org.uk/ua 

чат-бот з інструкцією для дітей та підлітків: https://stop-sexting.in.ua/chatbot/ 

психологічна консультація для батьків та постраждалих дітей: https://stop-sexting.in.ua/adult/psykholoh/ 

#онлайнбезпека #безпекадітей #діти #підтримка

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису