Розпочала роботу Харківська регіональна психологічна служба

  • 235

Фото без опису

На початку весни 2023 року розпочала роботу Харківська регіональна психологічна служба (ХРПС), яка організована у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Обрали саме Харківську область, бо на її територіях, що перебували під окупацією, є колосальний запит на психологічну підтримку.

Діяльність ХРПС, серед іншого, спрямована на надання допомоги ветеранам війни в адаптації їх до цивільного життя. До складу ХРПС входять 2 мобільні бригади психологічної допомоги, які здійснюють виїзди до територіальних громад для надання таких послуг:

  • психологічна допомога родичам полонених, зниклих безвісти чи загиблих;
  • психологічна допомога після перебування в окупації чи полоні;
  • психологічний супровід під час фіксації, документування та розслідування воєнних злочинів;
  • психологічне консультування;
  • психологічне інформування та просвіта;
  • психологічна реабілітація;
  • психотерапія.

 

Фахівці мобільних бригад працюють як з дорослими, так і з дітьми. Для дітей та батьків проводяться заходи: з психоемоційного розвантаження; розширення навичок підтримки дітей; нормалізування поведінкових та емоційних проявів дитини.

Телефони «гарячої лінії» Харківської регіональної психологічної служби (з 09:00 до 17:00): 068 071-99-29, 050 071-99-29, 063 071-99-29.

Також на Харківщині продовжують роботу 5 мультидисциплінарних мобільних команд, які надають соціально-психологічну допомогу людям, постраждалим від воєнних дій (в Красноградській, Лозівській, Харківській, Чугуївській міських територіальних громадах).

Крім того, 4 мобільні бригадимедичної та психологічної допомоги за підтримки міжнародної організації Project HOPE працюють у Валківській, Шевченківській, Ізюмській, Нововодолазькій територіальних громадах.

 Харківська регіональна психологічна служба є безплатною та конфіденційною. Якщо вам потрібна допомога з психологічних питань, зверніться до служби, тут вам нададуть кваліфіковану допомогу та підтримку. За потреби мобільні бригади служби мають можливість здійснювати очні візити до різних населених пунктів.

Інформація про надавачів медичної допомоги за напрямом «Психологічна та психіатрична допомога» розміщена на сайті Національної служби охорони здоров’я за посиланням https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmgpsychiatry