ДОНЕЦЬКА ГРОМАДА СТАЛА НА КРОК БЛИЖЧЕ ДО ЯКІСНОЇ ТА ДОСТУПНОЇ МЕДИЦИНИ

  • 62

ДОНЕЦЬКА ГРОМАДА СТАЛА НА КРОК БЛИЖЧЕ ДО ЯКІСНОЇ ТА ДОСТУПНОЇ МЕДИЦИНИ

Фото без опису

Важливо, щоб медична допомога для населення була не тільки в адміністративному центрі громади, а і в кожному старостинському окрузі. Тому, на виконання завдань Стратегії розвитку Донецької громади коштом місцевого бюджету наразі проводиться капітальний ремонт мереж електропостачання, водопостачання та водовідведення в будівлі амбулаторії смт Андріївка.

В рамках проєкту «Покращення умов надання первинної медичної допомоги в Андріївському старостинському окрузі», що отримав перемогу в 2023 році в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді», для облаштування медичних кабінетів, ізолятора, коридорів та реєстратури придбані медичні та офісні меблі, а також холодильники. У зв’язку з проведенням ремонтних робіт новими меблями наразі облаштовано лише декілька кабінетів. Але в подальшому планується провести капітальний ремонт приміщення амбулаторії та повне оновлення матеріально-технічної бази.

Загальний бюджет проєкту – 966,897 тис. грн., в т. ч.:

•676,855 тис. грн. - кошти обласного бюджету,

•290,042 тис. грн. – кошти бюджету Донецької селищної ради.

Для розширення спектру лабораторних досліджень в рамках реалізації проєкту придбано біохімічний напівавтоматичний аналізатор. Відтепер жителі Андріївського старостинського округу можуть безкоштовно отримувати нові послуги лабораторних та діагностичних обстежень в місцевій амбулаторії - аналіз крові на визначення рівня глюкози та холестерину.

Забір крові здійснюється тричі на тиждень (пн, ср, пт) з 8:30 до 10:00 год. у кабінеті №22 за направленням сімейного лікаря.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису