Особиста гігієна – запорука вашого здоров’я

  • 193

Фото без опису

Особиста гігієна – запорука вашого здоровя

 

        Особиста гігієна — це зведення правил, які допомагають підтримувати здоров’я, а також оберігають людину від хвороб, передчасної старості і смерті. Розділ науки гігієни, званої особистою гігієною, це правила про те, як поводитися зі своєю шкірою, зубами, статевими органами і тими предметами, які оточують нас у побуті.

     Обов’язково особиста гігієна не обходить і правильне харчування, розпорядок дня, психічний стан. Якщо Ви їсте здорову їжу, займаєтеся спортом і навіть обливаєтеся зранку холодною водою, то все це ,безперечно, покращує загальний стан вашого організму, підвищує імунітет, продовжує життя. Особиста гігієна — це невід’ємна частина загальнолюдської культури.

       Недотримання правил особистої гігієни може стати причиною як незначних проблем зі здоров’ям, так і серйозних захворювань.

Правила особистої гігієни включають в себе не тільки загальноприйняті канони чистоти, але і спосіб життя.

       Від того, як ви дотримуєтеся або не дотримуєтесь основних правил залежить загальний стан вашого організму, здоров’я та тривалість життя.

Необхідно дотримувати прості і відомі правила в цілях уникнення шкірних та шлунково-кишкових і гельмінтних захворювань.

-     Мити руки після кожного відвідування туалету, поїздки в громадському транспорті, контакту з тваринами, перед прийомом їжі.

-     Кожен повинен мати в особистому користуванні недоторканні для інших предмети (зубну щітку, рушник, мочалку, нижню білизну).

-    Обов’язково потрібно утримувати в чистоті, теплі і сухості – ноги. Це захистить від простудних і грибкових захворювань. Не можна користуватися чужим взуттям. В громадських душових потрібно використовувати особисті гумові шльопанці.

-      Бажано відрегулювати режими сну і прийому їжі, що б це відбувалося по можливості в один і той же час. Це допоможе вашому організму запобігти розвитку порушень серцево судинної системи і багатьох інших проблем.

Сон повинен бути достатнім. Не рекомендується за дві години до сну вживати важку і жирну їжу.

-     Всі фрукти та овочі повинні добре митися під проточною водою.

-    Не слід вживати в їжу несвіжі, з минулим терміном придатності продукти, щоб уникнути харчових отруєнь.

      Дотримуючись правил особистої гігієни, людина захищає себе від негативного впливу зовнішніх подразників.

 

З повагою,

Балаклійське відділення Ізюмської філії ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ»

 

 

Інші новини

Всі новини