28 грудня відбулося засідання колегії відділу освіти Донецької селищної ради

  • 182

Фото без опису

Відділ освіти Донецької селищної ради інформує.

28 грудня відбулося засідання колегії відділу освіти Донецької селищної ради під головуванням начальника відділу Тетяни ШЕЛЕСТ

На розгляд колегії було винесено 6 питань:

1.Аналіз участі здобувачів освіти Донецької селищної територіальної громади у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів та конкурсах протягом 2020-2023 років(https://donets-osvita.gov.ua/wp-content/uploads/2023/12/analiz-uchasti-zdobuvachiv-osvity-doneczkoyi-selyshhnoyi-terytorialnoyi-gromady-u-vseukrayinskyh-uchnivskyh-olimpiadah-z-navchalnyh-predmetiv-ta-konkursah-protyagom-2020-2023-rokiv.pdf)

2.Про стан виконання Програми розвитку освіти Донецької селищної ради на 2023рік.

3.Про стан виконання Програми розвитку  дошкільної освіти Донецької селищної ради на 2023рік.

4. Про виконання плану роботи відділу освіти на 2023 рік та схвалення плану роботи відділу освіти на 2024 рік(https://donets-osvita.gov.ua/wp-content/uploads/2023/12/prezentacziya-pro-vykonannya-planu-roboty-viddilu-osvity-za-2023-rik-ta-shvalennya-planu-roboty-viddilu-osvity-na-2024-rik.pdf )

5. Про підсумки роботи зі зверненнями громадян у відділі освіти Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області за 2023 рік(https://donets-osvita.gov.ua/wp-content/uploads/2023/12/pro-pidsumky-roboty-zi-zvernennyamy-gromadyan.pdf)

6.Про соціальну роль закладів освіти громади в умовах воєнного стану(https://donets-osvita.gov.ua/wp-content/uploads/2023/12/soczialna-rol-zakladiv-osvity-v-umovah-voyennogo-stanu.pdf).

 

Очільниця освіти Донецької громади Тетяна ШЕЛЕСТ детально проаналізувала роботу галузі за 2023 рік та окреслила завдання на 2024 рік. Обґрунтувала особливості та загальні принципи розподілу освітньої субвенції у 2024 році. Вона зауважила, що освітню субвенцію у 2024 році зменшено на 20%.Незважаючи на військовий час, протягом року не допущено заборгованості із заробітної плати, вчасно виплачено відпускні, оздоровчі та всі обов’язкові надбавки освітянам, збережено доплату за престижність, що становить 20% педагогічним працівникам, 30%- керівникам закладів освіти, а також 100% преміювання педагогічних працівників.

Мирослава ГАЙДАЙ, головний спеціаліст відділу освіти детально проаналізувала участь здобувачів освіти Донецької селищної територіальної громади у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів та конкурсах протягом 2020-2023 років, стан виконання Програми розвитку освіти Донецької селищної ради на 2023рік.

Діана КУЧЕРЕВСЬКА,  головний спеціаліст відділу освіти - стан виконання Програми розвитку  дошкільної освіти Донецької селищної ради на 2023рік

Під час засідання обговорено рішення колегії, внесено доповнення та зміни, проаналізовано важливі питання функціонування, фінансування та розвитку галузі освіти. Також члени колегії одностайно схвалили план роботи відділу освіти на 2024 рік.

Напрямів  чимало і по кожному  нам є над чим працювати, шановні колеги!

За результатами засідання члени колегії одноголосно проголосували за прийняття рішень щодо розглянутих питань із внесенням відповідних доповнень та пропозицій членів колегії.

Тетяна ШЕЛЕСТ привітала   освітян  із прийдешнім святом та подякувала за роботу педагогам, які продовжують навчати та давати знання учням навіть у таких надзвичайних обставинах.

Війна – це випробування, яке кардинально змінило поняття стабільності, але освітяни громади стійко тримають освітній фронт, змінюють освіту та стають сильнішими, усвідомлюючи, що освіта – це інвестиція в мирне майбутнє.