Поліцейські офіцери громади наголошують

  • 62

Фото без опису

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, обстрілів всієї території нашої держави з різного типу озброєння на землі або в ній лишаються залишки боєприпасів або навіть нерозірваних снарядів. Також небезпечні предмети можуть бути замасковані і виглядати як побутові речі, залишені без нагляду. Правоохоронці закликають громадян бути уважними і обережними.

У поліції нагадують, що боєприпаси, гранати та міни можуть виглядати як вибуховий пристрій, а можуть бути замасковані під звичайні побутові речі – сумку, іграшку чи телефон. Натрапити на небезпечну знахідку сьогодні можна практично скрізь: на приватних земельних ділянках, у полях, лісосмугах, парках, річках, ставках і навіть просто на вулицях.

При виявленні підозрілого предмету категорично забороняється:

- торкатися і пересувати його;

- заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

- користуватися поряд із ним засобами радіозв’язку, мобільними телефонами, адже вони можуть спровокувати вибух;

- здійснювати на пристрій звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

У разі виявлення вибухонебезпечного предмета негайно повідомляти за номером 101 або 102.

Окрім цього, правоохоронці закликають усіх мешканців громади повідомляти про осіб, які зберігають вдома, в гаражах, на дачних ділянках - боєприпаси, гранати, міни, вогнепальну зброю без дозвільних документів, тощо. Обов’язково інформуйте поліцію про таких громадян, адже це збереже чиєсь життя!