До уваги власників житла, які отримують компенсацію за безоплатне розміщення ВПО за програмою «Прихисток»!

  • 103

Фото без опису

До уваги власників житла, які отримують компенсацію за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб за програмою «Прихисток»!

 

На підставі Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою КМУ від 19.03.2022 року № 333, за вимогою Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та у зв’язку із тим, що почастішали випадки надання власниками житла недостовірних даних про осіб, яким надається прихисток, в населених пунктах громади систематично будуть проводитись суцільні перевірки по факту проживання ВПО.

 

У разі встановлення за результатами перевірки факту надання недостовірних відомостей, які подані власниками домогосподарств, виплата компенсації буде припинена,  інформація про таких осіб буде направлена до органів Національної поліції України для встановлення наявності ознак кримінального правопорушення.

 

Наголошуємо на тому, що право на компенсацію за розміщення внутрішньо переміщених осіб мають лише ті власники житла, в домогосподарствах яких дійсно проживають ВПО!!!