11 березня 2024 року відбулось засідання Координаційного центру з підтримки цивільного населення

  • 123

Фото без опису

В ході засідання було розглянуто наступні питання:

- Про організацію оздоровлення дітей пільгових категорій, зареєстрованих в Донецькій селищній територіальній громаді.

В ході розгляду питання начальник відділу культури, молоді та спорту Донецької селищної ради Сергій КУНДЕНКО поінформував, що протягом лютого 2024 р. було проведено опитування, за результатами якого із 438 дітей, віднесених до вразливих верств населення, виявили бажання здійснити оздоровлення – 75. На сьогоднішній день ведеться робота щодо здійснення тендерних закупівель путівок до відповідних санаторно-курортних закладів.

- Стосовно організації та стану надання пільг на житлово-комунальні послуги учасникам бойових дій, забезпечення гарантій їх соціального захисту доповіла начальниця відділу соціального захисту населення Донецької селищної ради Вікторія ВАЩЕНКО, яка акцентувала, увагу на тому, що в період з 2022 по 2024 роки 51 особа зі статусом учасника бойових дій скористалися правом на 75-відсоткову знижку плати за користування комунальними послугами та скрапленим балонним газом згідно ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

- Про стан організації надання якісних адміністративних послуг на території Донецької селищної територіальної громади доповіла начальниця відділу «ЦНАП» Донецької селищної ради Валентина ЖИТНЬОВА, вказавши, що на стадії впровадження знаходяться 88 послуг; працівники відділу проходять навчання за деякими нововведеними напрямками роботи. Найближчим часом відділ буде готовий до надання послуг в повному обсязі.

Також учасники Координаційного центру напрацювали рекомендації та напрямки подальшої співпраці відповідно до нагальних потреб за напрямком роботи.