Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами АТ «Укргазвидобування» філія ГПУ «Шебелинкагазвидобування»

  • 54

Фото без опису

 

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

АТ «Укргазвидобування» філія ГПУ «Шебелинкагазвидобування»

свердловини № 671  Шебелинського ГКР для ознайомлення громадськості:

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання - Акціонерне товариство «Укргазвидобування» АТ «Укргазвидобування»

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ– 30019775.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: 04053, м. Київ, Шевченківський р-н, вул. Кудрявська, 26/28;  тел.: (05749) 93372; E-mail: office@ugv.com.ua.

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: об’єкт Акціонерного товариства «Укргазвидобування» філія газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування» свердловина № 671 Шебелинського газоконденсатного родовища (АТ «Укргазвидобування» філія ГПУ «Шебелинкагазвидобування» св. №671 Шебелинського ГКР) розташований за адресою: Харківська обл., Ізюмський район, Донецька селищна територіальна громада.

Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об’єкту є здійснення господарської діяльності, яка пов'язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря.

Об’єкт Акціонерного товариства «Укргазвидобування» філія газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування» відноситься до переліку видів діяльності які потребують оцінки впливу на довкілля: св.№ 671 Шебелинського ГКР - Висновок № 03.02-20/008 від 23.02.2022 р. (реєстраційний номер справи 2021968501).

Під час експлуатації газоконденсатних свердловин джерелом утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферу є горизонтальна факельна установка, на якій виконується спалювання газу при продувках свердловин та шлейфу, при дослідженнях свердловин з метою визначення параметрів експлуатації,  освоєнням свердловин після капітального ремонту та при промивках (поточний ремонт).

На св. № 671 Шебелинського ГКР, викидаються наступні забруднюючі речовини: оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) в перерахунку на діоксид азоту, вуглецю оксид; сажа та парникові гази. Валовий викид  - 0,663072 т/рік.

Об'єкт відноситься до третьої групи та не підлягає взяттю на Державний облік. На території об'єкту не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування та джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обґрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин, на об’єкті не має перевищень встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.

Фото без опису

Фото без опису