В Донецькій громаді запрацював оновлений ЦНАП

  • 741

Фото без опису

🏢Ми пишаємося тим, що наша громада отримала можливість відкрити власний центр адміністративних послуг, який відповідає сучасним вимогам та європейським стандартам.

Кошти на ремонт приміщення під Центр надання адміністративних послуг були виділені з місцевого бюджету рішенням сесій Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області. Приміщення ЦНАПу пристосоване для маломобільних груп населення та дітей.

🤝Надійними партнерами громади зі створення Центру надання адміністративних послуг стали українські та шведські експерти Програми «U-LEAD з Європою» - міжнародної програми, яка фінансується Європейським Союзом та його державами-членами: Данією, Німеччиною та Швецією. Технічну підтримку отримано у рамках проєкту «Програма ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України», що співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

✅Відтепер 88 послуг будуть доступними для громадян. Це послуги з реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб, державної реєстрації актів цивільного стану, земельних питань, питань соціального захисту та питань органів опіки. Перелік адміністративних послуг у відділі ЦНАП буде постійно збільшуватися (ознайомитись із діючим переліком можна за посиланням: https://donetska-gromada.gov.ua/poslugi-10-50-41-03-09-2021/).

✅Для покращення якості та зручності надання адміністративних послуг у старостинських округах діють віддалені робочі місця.

Оскільки наша задача - створити мешканцям зручні, якісні та доступні умови для отримання адміністративних послуг, вже сьогодні не потрібно чекати в чергах, а можна записатись попередньо, на зручний час, в електронній черзі, яка розміщена в залі очікування ЦНАПу Донецької селищної ради.

Донецька селищна територіальна громада подолала ще одну сходинку до всебічного охоплення мешканців громади якісними адміністративними послугами. Восени 2023 року сталася знакова подія – поставка до відділу «Центр надання адміністративних послуг» робочої станції для видачі і оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм та паспорта громадянина України у формі ID картки. Наразі тривають підготовчі етапи для впровадження цієї послуги до ЦНАПу.