Звіт про роботу Комунальної установи «Пожежно-рятувальний підрозділ» Донецької селищної ради за 2023 рік та 1-й квартал 2024 року.

  • 43

Фото без опису

ЗВІТ

про роботу Комунальної установи «Пожежно-рятувальний підрозділ» Донецької селищної ради за 2023 рік та 1-й квартал 2024 року.

 

Рішенням ХLV сесії VШ скликання Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області від 09 серпня 2023 року № 2005-VІІІ було утворено Комунальну установу «Пожежно – рятувальний підрозділ» Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області.

 

Районом обслуговування Комунальної установи «Пожежно-рятувальний підрозділ» Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області (далі – установа), є територія Донецької селищної територіальної громади Ізюмського району Харківської області, яка складається з 14 населених пунктів (смт Донець, смт Андріївка, селище П’ятигірське, селище Покровське, село Пришиб, село Шебелинка, село Копанка, село Червона Гірка, село Прогрес, село Дальня Шебелинка, село Явірське, село Глазунівка, село Новотроїцьке, село Серафимівка) із населенням близько 22 684 тис. чол., загальна площа району обслуговування становить 345,39 км2

 

Велика кількість населених пунктів від найближчого підрозділу ДСНС України знаходяться у віддаленні більш ніж 40 км., що перевищує розрахункові 20 хвилин прибуття на пожежу, тому Комунальна установа «Пожежно-рятувальний підрозділ» є єдиним підрозділом на території громади, яка забезпечує відповідний стан пожежної безпеки.

 

Як новостворена установа, протягом звітного періоду була проведена наступна робота :

- зареєструвалися та отримали витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб,

- розроблено та погоджено з Головним управлінням ДСНС України положення Комунальної установи «Пожежно-рятувальний підрозділ».

- розробили штатний розпис установи, враховуючи затверджену структуру загальної численності працівників та фактичної наявності.

- розробили положення про оплату праці та преміювання працівників установи, погодили з первинною профспілковою організацією Донецької селищної ради.

- зареєструвалися в ДПС як неприбуткова установа, та отримали витяг з Реєстру неприбуткових установ та організацій з ознакою неприбутковості 0048.

- зареєструвалися в державній казначейській службі України та відкрили рахунки для отримання фінансування та проведення видатків згідно коду програмної класифікації 0118130 «Забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони» в межах затвердженого кошторису на 2023 рік.

- проведена робота по передачі з державної власності в комунальну власність громади нерухомого майна, а саме: пожежного депо за адресою - смт Андріївка, вул. Заводська, 43. На даний час матеріали через ДСНС надійшли до Мінекономіки, чекаємо рішення про передачу.

- проведена робота з передачі від Головного управління ДСНС України у Харківської області двох пожежних автомобілів, на даний час очікуємо рішення про передачу.

- заключено та підписано договір позички з АТ «Укргазвидобування» на розміщення відділення в приміщенні ДПРЧ - 23. (договір підписано).

- за підтримки Головного управління ДСНС України в Харківській області від донорів з Польщі отримуємо гуманітарну допомогу у вигляді автомобіля пожежного.

 

Щодо фінансової сторони: За 2023 рік отримано бюджетних асигнувань на суму 329658 грн, з них витрати на оплату праці та відрахування на соціальні заходи на суму 302248 грн, здійснено капітальних інвестицій на основні засоби, зареєстровано та профінансовано видатків на основні засоби на суму 179 690 грн.

 

За 1-ий квартал 2024 року:

Проведено придбання спецобладнання та індивідуального обмундирування для пожежних а саме: (захисні каски, ліхтарі, сокири з кобурою, пояса пожежного, краги, карабіни, мотузки, костюм повсякденний «Рятувальник», тактичне взуття, головні убори, футболки).

Закуплено частково медикаменти та санітарно – гігієнічні товари для діючого особового складу.

Закуповується необхідне пожежно-технічне оснащення на пожежний автомобіль.

Проведено процедуру закупівлі на придбання паливо мастильних матеріалів.

Згідно видатків по спеціальному фонду розпочато процедуру закупівлі Автоцистерни пожежної (закупівля триває).

 

Щодо кадрової роботи:

Відповідно до штатного розпису загальна чисельність працівників установи становить 47 осіб, фактично працює 32 особи. З них основних працівників: на посаді начальника караулу – 4 чоловіка, водія автотранспортних засобів – 8, пожежного – 15.

 

        Новоприйняті водії автотранспортних засобів 4 чоловіка, які в період з 23.10.2023 року по 13.12.2023 року пройшли спеціальне навчання (пожежно-технічний мінімум) на базі навчального пункту аварійно - рятувального загону спеціального призначення (м. Харків, вул. Зернова, 4а).

 

Особовий склад у кількості 17 чоловік Андріївської МПК Балаклійської пожежної охорони прийнятий до складу установи з 01 січня 2024 року у порядку переведення.

 

На посаду пожежного на відділення у смт Донець прийнято 7 осіб, які з 11 березня 2024 року направлені для проходження навчання на базі навчального пункту аварійно - рятувального загону спеціального призначення.

 

Протягом звітного періоду працівники установи виїздили 100% на гасіння пожеж та ліквідації наслідків ворожих обстрілів, а також неодноразово залучалися в допомогу на гасіння пожеж відомчих та стратегічно-важливих об’єктів.

 

Щодо несення служби та виконання обов’язків: тільки протягом 1-го кварталу 2024 року було здійснено 28 виїздів, з них - 5 на пожежі домоволодінь, 3 - об’єкти критичної інфраструктури, 20 – суха трава на великих територіях.