Повідомлення  про публічну пропозицію ПЖКГ "Донецьке" про  укладення Публічного договору про порядок та умови надання послуг з управління побутовими відходами  Споживачу

  • 799

Фото без опису

Постановою Кабінету Міністрів України від 08 серпня 2023р.

№ 835 затверджено Типовий індивідуальний договір  про надання послуги з управління побутовими відходами. До типового індивідуального договору про надання послуги з управління побутовими відходами додається  заява-приєднання  до Типового індивідуального договору про надання послуги з управління побутовими відходами

 

Повідомлення  про публічну пропозицію 

Підприємства житлово-комунального господарства «Донецьке» про  укладення Публічного договору про порядок та умови надання послуг з управління побутовими відходами  Споживачу.

         Відповідно до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" з урахуванням статей 633, 634, 641, 642 Цивільного кодексу України, на виконання Рішення  Донецької селищної ради Ізюмського району Харківської області від  27 березня 2024 року № 2435- VIII  «Про встановлення тарифів на послуги з управління побутовими відходами на території смт Донець, смт Андріївка, селища П’ятигірське Донецької селищної територіальної громади»  Підприємство житлово-комунального господарства «Донецьке»       (код ЄДРПОУ 31269218) публікує цей публічний договір приєднання,  який встановлює порядок та умови надання послуг з поводження з побутовими відходами  Споживачу. Договір вважається укладеним через 30 днів з моменту розміщення тексту зазначеного договору на офіційному веб-сайті Донецької територіальної громади Ізюмського району (https://donetska-gromada.gov.ua). 

         Фактом приєднання Споживача до умов договору (акцептування договору) є вчинення Споживачем будь-яких дій, які свідчать про його бажання укласти договір, зокрема надання виконавцю підписаної заяви-приєднання (додаток до договору), сплата рахунка за надану послуги, факт отримання послуги.

         У зв’язку з тим, що сміття продукує кожен мешканець Донецької селищної територіальної громади, а ПЖКГ «Донецьке» єдине підприємство, яке здійснює вивезення та видалення відходів, відтак надає послуги всім мешканцям громади. Відповідно і сплачувати мають всі.

         Відповідно до Правил визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів затверджених Наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 30.07.2010 № 259 розрахунковою одиницею такого джерела утворення побутових відходів є 1 мешканець.

Під мешканцем слід вважати фактично проживаючу особу, проте, у зв’язку з ускладненням у визначенні кількості населення, що фактично проживає та утворює побутові відходи на території Донецької селищної територіальної громади, ПЖКГ «Донецьке» для нарахування оплати за спожиту послугу використовує дані про кількість зареєстрованих осіб. Вразі невідповідності кількості зареєстрованих та фактично проживаючих осіб ПЖКГ «Донецьке» проводить коригування на підставі  відповідного звернення власника джерела утворення побутових відходів.

ПРИЄДНАННЯ ДО УМОВ ЗАЗНАЧЕНОГО ДОГОВОРУ БУДЕ БЕЗУМОВНОЮ ГАРАНТІЄЮ НАДАННЯ ПОСЛУГ НАЛЕЖНОЇ ЯКОСТІ ТА В ОБСЯГАХ ПЕРЕДБАЧЕНИХ ДІЮЧИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ УКРАЇНИ УСІМ ІНДИВІДУАЛЬНИМ СПОЖИВАЧАМ.

 

ТИПОВИЙ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ДОГОВІР про надання послуги з управління побутовими відходами ЗАВАНТАЖИТИ  ТУТ

ЗАЯВА про приєднання до договору про надання послуги з управління побутовими відходами  Підприємство житлово-комунального господарства «Донецьке» ЗАВАНТАЖИТИ ТУТ