Донецька селищна рада на постійній основі надає фінансову підтримку ЗСУ

  • 158

Фото без опису

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну одним з пріоритетних завдань Донецької селищної ради продовжує залишатись всебічна допомога українським захисникам. Однак, маємо зазначити, що повноваження органів місцевого самоврядування в сфері фінансування потреб військових з місцевих бюджетів обмежені нормами діючого законодавства та мають ряд особливостей.

Виділення коштів на підтримку оборонців здійснюється за офіційними зверненнями керівництва військових частин, що розглядаються на сесіях Донецької селищної ради, та в межах діючих місцевих цільових програм.

Всі запити, які надходять від захисників на адресу Донецької селищної ради щодо надання допомоги, задовольняються по максимуму спільних можливостей – як за рахунок фінансових ініціатив колективу селищної ради, мешканців громади, так і коштом місцевого бюджету.

Для оперативного реагування на звернення захисників, в нашій громаді діє цільова комплексна місцева програма, в межах якої за перші три місяці поточного року на потреби сил оборони та безпеки України із селищного бюджету було виділено та перераховано в якості субвенцій кошти в розмірі 21 млн 743 тис гр.

Прямуємо до перемоги разом!