Національний мультипредметний тест 2024

  • 176

Фото без опису

Відділ освіти  Донецької селищної ради інформує

 

У 2024 році Національний мультипредметний тест майбутні абітурієнти та абітурієнтки складатимуть з 14 травня до 25 червня на основній сесії й з 11 до 19 липня – на додатковій. На вступників чекає тестування із чотирьох предметів (три обов’язкові та один на вибір), з яким вони працюватимуть в один день у тимчасових екзаменаційних центрах.

З новацій цьогорічного тестування – перерва у 20 хв, вищий пороговий бал (15 %), обов’язкова історія України, повернення української літератури та географії. Як і минулоріч, учасники зможуть скласти тест і в Україні, і за кордоном.

В Донецькій громаді для участі у національному мультипредметному тесті  зареєстровано 124 особи. Одинадцятикласники  будуть складати такі предмети:

математику – 124 учні

українську мову – 124 учні

українську літературу – 10 учнів

історію України – 124 учні

англійську мову –  57 учнів

біологію – 28 учнів

фізику – 6 учнів

хімію – 2 учні

німецьку мову – 2 учні

географію – 19 учнів

Після завершення виконання всіх завдань НМТ кожен учасник отримає інформацію про кількість тестових балів за кожний предметний блок.

Для конкурсного відбору будуть використовувати результати виконання кожного блоку, переведені в рейтингову шкалу 100–200 балів.

Отже, одразу після тестування учасник знатиме не тільки кількість набраних ним тестових балів, а й зорієнтується в тому, якими є його результати для вступу.

Важливо! З міркувань безпеки учасників НМТ-2024 просять не розголошувати стороннім особам дані про те, де й коли вони складатимуть тестування. Від цього залежить не тільки їхня безпека, а й безпека інших учасників та фахівців, які допомагатимуть у роботі тимчасово екзаменаційних центрів.

НМТ-2024 відіграє ключову роль у вступному процесі в українські виші. Це важливий момент для абітурієнтів, оскільки результати цього тесту визначатимуть їхні можливості отримати навчання у вищих навчальних закладах країни. Тож, бажаємо нашим майбутнім випускникам вдало скласти вступні іспити як у заклади вищої освіти, так і в доросле життя!