Звіт про виконання умов висновку з оцінки впливу на довкілля

  • 16

Фото без опису

На виконання умов Висновку з оцінки впливу на довкілля № 21/01-202372310899/1 від 22.12.2023 р. планованої діяльності "Реконструкція блоку гідроочистки дизельного палива з встановленням реактора гідроочистки дизпалива Р-102,  реконструкції технологічних установок ГФУ-1, ГФУ-2 із заміною печей, будівництво нової печі П-3 ГФУ-1 на території Шебелинського ВПГКН" філії Управління з переробки газу та газового конденсату Акціонерного товариства «Укргазвидобування» здійснюються наступні заходи:

По п.1.

- У зв’язку з військовим станом та по причині розташування Шебелинського відділення з переробки газового конденсату і нафти в районі виникнення можливості бойових дій (Наказ № 309 від 22.12.2022 Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України "Про затвердження Переліку територій, на яких ведеться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ") все технологічне обладнання основного виробництва було зупинене, законсервоване та не працює по теперішній час (крім котла-утилізатора) відповідно до Протоколу №1 від 24.02.2022 року ШВПГКН.

по п.6

- згідно діючого договору №469/17-23 від 08.11.2023 р. з ТОВ «МОНОЛІТ-ЕКО» проводиться моніторинг впливу планованої діяльності на якість ґрунту на межі санітарно-захисної зони на відповідність ДСТУ ISO/TR 11046-2001. Результати досліджень оформлені протоколами. (За результатами досліджень встановлено, що якість ґрунту відповідає нормативним вимогам ДСТУ ISO/TR 11046-2001 Якість ґрунту. Визначення вмісту олив. Метод інфрачервоної спектрометрії і метод газової хроматографії (ISO/TR 11046:1994, IDT)

- згідно діючого договору №469/17-23 від 08.11.2023 р. з ТОВ «МОНОЛІТ-ЕКО» проводиться моніторинг впливу планованої діяльності на якість атмосферного повітря на межі нормативної санітарно-захисної зони на відповідність вимогам «Гігієнічних регламентів орієнтовно безпечних рівнів впливу хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць». Результати досліджень оформлені протоколами. (За результатами досліджень встановлено, що концентрації досліджуваних речовин, які не перевищують одиницю долі ГДК, що відповідає вимогам «Гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць», затверджених наказом МОЗ України № 52 від 14.01.2020р.

- відповідно до наряд-замовлення (шифр НДР 32.0000891)  здійснюється щоквартально моніторинг спостереження за станом підземних вод навколо виробничих об’єктів Шебелинського ВІПГКН Андріївської зони забруднення ґрунтових (АЗЗГВ) вод філією Український науково-дослідний інститут природних газів АТ «Укргазвидобування» з метою визначення сучасного стану забруднення і розроблення рекомендацій щодо подальшого проведення робіт з локалізації та ліквідації зони забруднення. Проводиться відбір проб води із спостережних свердловин АЗЗГВ і трьох водоймищ на визначення вмісту розчинених нафтопродуктів та узагальнення результатів.

- постійно здійснюється аналіз санітарно-хімічних показників на відповідність вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 та санітарно-мікробіологічних досліджень підземних вод на джерелах водопостачання в межах санітарно-захисної зони  ШВПГКН (артезіанські свердловини №№ 7, 8) та житлової забудови с. Андріївка (артезіанські свердловини №№ 9, 10). Результати досліджень оформлені протоколами. (За результатами досліджень встановлено, що якість води відповідає нормативним вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»).

 Під час провадження планованої діяльності значного негативного впливу на життя і здоров’я населення чи довкілля та впливу, який не був оцінений під час оцінки впливу на довкілля та/або істотно змінює результати оцінки впливу вищевказаної планованої діяльності Товариства на довкілля не виявлено.