Щомісячна адресна грошова допомога для покриття витрат на оплату житлово – комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

  • 481

Фото без опису

Відповідно до Програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024 – 2028 роки, передбачена щомісячна адресна грошова допомога для покриття витрат на оплату житлово – комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Рішення ухвалене на засіданні ХХІІ сесії VIII скликання Харківської обласної ради  10.04.2024 року.

Відповідно до Порядку використання коштів обласного бюджету на виплату щомісячної адресної грошової допомоги для покриття витрат на оплату житлово – комунальних послуг у грошовій формі членам сімей загиблих (померлих) Захисників чи Захисниць України, які зареєстровані та фактично проживають на території Донецької селищної територіальної громади, розмір якої має відповідати розміру пільги, наданої відповідно до положень ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - до 50 % (але не більше ніж 100% з урахуванням виплат з державного бюджету) плати за користування житлом (квартирна плата) та за користування комунальними послугами (газом, електроенергію та ін. послугами), скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання відповідно до соціальних нормативів користування зазначеними послугами.

Виплата щомісячної допомоги для покриття витрат на оплату житлово – комунальних послуг здійснюється членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду України як отримувачі пільги за місцем реєстрації  або за місцем фактичного проживання.

Заявник має подати засвідчені в установленому чинним законодавством порядку копії таких документів:

•  заяву;

• паспорт громадянина України (всіх заповнених сторінок) заявника (при наданні копії ID-паспорта (лицьового та зворотного боку). У разі якщо адреси зареєстрованого та фактичного місця проживання не збігаються, надається копія документа, що підтверджує місце фактичного проживання заявника;

•  довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків отримувача адресної допомоги;

•  посвідчення члена сім’ї загиблого Захисника чи Захисниці України;

•  довідки про відкриття поточного рахунку в банку.

Заявник має звернутися до відділу соціального захисту населення Донецької селищної ради за адресою: с-ще Донець, вул. Центральна, 40 

Телефон для довідок: 0501966164