Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук збереження здоров’я людини і її довголіття

  • 37

Фото без опису

Вживання якісної води💧 для пиття є однією з найважливіших запорук збереження здоров’я❤️ людини і її довголіття. Але потрібно пам’ятати, що вода💧 може бути одним із факторів передачі небезпечних інфекційних захворювань, в першу чергу кишкових🦠.

Найбільш поширеним джерелом питного водопостачання є підземні грунтові води💧, які потрапляють до населення, найчастіше, через колодязі🪣.

Колодязна вода💧, що використовується для господарсько-питних потреб, повинна бути епідемічно-безпечною (не містити бактеріального🦠 забруднення), не шкідливою за хімічним складом та приємною за органолептичними (смаковими) властивостями.

Враховуючи актуальність для нашої місцевості питання щодо понаднормативного вмісту нітратів у підземних водах💧, з метою попередження виникнення отруєнь нітратами населення, пов’язаних із вживанням питної води💧 з джерел нецентралізованого водопостачання в населених пунктах територіальної громади, Балаклійське відділення Державної установи «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ізюмської філії провели лабораторні дослідження проб питної води💧, відібраних 14 серпня 2024 року з резервних джерел водопостачання.

❗️Звертаємо увагу, що у зв’язку з виявленням відхилень від показників за фізико-хімічними та токсикологічними показниками, регламентованих ДСанПін 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», рекомендовано колодязну воду💧 не вживати для потреб харчування та як питну воду💧 (тільки для господарських потреб):

✅ с. Шебелинка вул. Козловка Ізюмський район Харківська область;

✅ с. Шебелинка вул. Місіньовка Ізюмський район Харківська область;

✅ с. Шебелинка вул. Центральна Ізюмський район Харківська область;

✅ с. Новотроїцьке вул. Садова Ізюмський район Харківська область.

Пам’ятайте, що вживання якісної питної води💧 – запорука вашого здоров’я❤️!