До Дня вчителя відділ освіти розпочинає флешмоб, присвячений педагогам

  • 32

Фото без опису

#Мій_Учитель!

До Дня вчителя відділ освіти Донецької селищної ради розпочинає флешмоб, присвячений педагогам, які своєю працею запалили жагу до знань у серцях багатьох юних українців та заслужили безумовну повагу серед колег.

    Фото без опису

Сьогодні знайомимось із  Кузнєцовою Ніною Миколаївною, учителем української мови та літератури П’ятигірського ліцею. Її педагогічний стаж -  50 років, нелегких, але прекрасних. Учитель вищої категорії, звання «Старший учитель».

 

Коли дивимося чорно-білі фотографії, автоматично виникає ностальгійне відчуття і реальність стає позачасовою. Ось моя вчителька Ніна Миколаївна, така, якою я пам’ятаю її в нашому класі, коли вона сама, залюблена у чарівний світ літератури, і нас закохала в безмежне багатство рідної мови. Ніщо не зможе порівнятися з тим щирим теплом, яке відчували ми тоді, пірнаючи разом з нею у море  пригод  літературних героїв, радіючи та сумуючи, сміючись і проливаючи сльози (і таке було); воно і зараз зігріває у важкі часи, жевріючи променистим вогником у куточках пам’яті. Ніна Миколаївна навчала нас жити, прислухатися до свого серця, сумлінно працювати над собою. Немов мама-пташка, все, що  здобула на ниві освіти й науки, віддавала нам, своїм дітям-учням.

О мій учителю!

Ваш «бойовий» мундир забарвлений променистим золотом медалей, і Ви варті кожної, що сяє на ньому.

 

Грозенко Раїса Митрофанівна 41 рік віддала дітям, а в П’ятигірському ліцеї пропрацювала 27 років учителем математики, 5 років – заступником директора. Учитель вищої категорії, звання «Старший учитель».

 Фото без опису

Як же ми всі раділи, коли з молодшої школи перейшли  в п’ятий клас, стали старшокласниками! І цю радість розділила з нами наш класний керівник  Грозенко Раїса Митрофанівна, яка зустріла нас першого вересня і наступні сім років, аж до випускного вечора, була завжди поряд.  Для мене вона – моральний авторитет, взірець принциповості та справедливості. Її доброта, обов’язковість, об’єктивність, оптимізм, стриманість, дружелюбність спонукали нас рівнятись на неї. 

Постійна турбота про нас, душевна чуйність Раїси Митрофанівни - цінність цих рис є незаперечною і не може бути переоціненою.

 

       

А чи є у вас улюблені вчителі, які запам'яталися на все життя або сформували ваше бачення майбутнього?

Поділіться своїми історіями під хештегом #Мій_Учитель! Приєднуйтесь до нашого флешмобу!