ГУ ДПС України в Харківській області інформує

  • 100

Фото без опису

Щодо повернення податків, зборів, платежів з бюджету

Фото без опису

 

Головне управління ДПС у Харківській області зазначає, що проведення повернення надміру та/або помилково сплачених сум податкових зобов’язань за податками (повернення на розрахунковий рахунок), зарахування надміру та/або помилково сплачених сум у погашення податкових зобов’язань за іншими кодами (підкодами) бюджетної класифікації здійснюється виключно на підставі вимог  статті 43 Податкового кодексу України.

Умови таких повернень визначено в наказі Міністерства фінансів України   від 11 лютого 2019 р. № 60 «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені», зареєстрований в Міністерстві юстиції України  08 квітня 2019 р. за N 370/33341 із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 28.10.2022 N 354 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України   від 11 лютого 2019 року № 60» зареєстрований в Міністерстві юстиції України  10 листопада 2022 року за N 1401/38737.

 

Які строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік?

Фото без опису

 

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що громадяни та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, до 01 серпня 2024 року мають сплатити податкові зобов’язання, визначені ними у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік.   

Протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи  податкові зобов’язання мають сплатити фізичні особи – підприємці, а також ФОП, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування).   

Платник податку – фізична особа, який зобов’язаний подати податкову декларацію, визначити та сплатити податкові зобов’язання, сплачує за кодами бюджетної класифікації:  

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;  

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».   

Нагадаємо, що реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднено на вебпорталі ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки».